fredag 29 januari 2016

veckobrev.4

Hej!

Tyvärr har den vita snön och det roliga pulkaåkandet bytts ut mot ruskväder och väldigt blöt skolgård och backe.
Det har varit så roligt att vara rastvakt fredag eftermiddag och sett eleverna åka i backen, skratta och ha kul som aldrig förr.
Under lektionerna har vi i svenska arbetat med "Den osynliga flickan", läsloggen, boksamtal och citatskrivande. Så mycket kloka tankar om hur det tänker när de läser boken, och att de delar med sig av sina tankar och att ett citat (starka ord, meningar), inte behöver tolkas lika.
Vi repeterar och utökar kunskaperna i grammatik. Just nu är det satslära.

En webbplats eleverna och vårdnadshavare kan besöka är www.plugga24.se. Där finns bl.a. länkar och olika tester man kan prova på i fler ämnen. Även prova på nationella prov i sv. för år 9. En utmaning, som kan  vara kul att prova.

Därför är det viktigt att läsa och lyssna.


I engelska har arbetet med textläsning och övningsuppgifter i workbook fortsatt. Eleverna parläser och översätter. Till på måndag ska eleverna välja ut ett vilt djur ifrån Sydafrika, vilket vi sedan ska skriva om i veckan, därav ingen glosläxa.

I matte arbetar vi intensivt med att öva upp våra räknefärdigheter. Denna vecka gick vi igenom att multiplicera och dividera med 10 och 100. För de elever eller vårdnadshavare som vill kan en titta på webbmatte för att få lektionen en gång till: multiplicera och dividera

I bild har eleverna börjat rita träd. De växer fram. Här är mallen vi arbetar efter.

Nästan alla grupperna är nu klara med arbetet inom vardagskemi. Nästa vecka gör vi några små avslutande experiment på området. Arbetet med kemiska modeller är även det klart och nästa vecka börjar vi på ett nytt område inom kemi och fysik.

Gruppuppgiften i matte denna vecka var en riktig kluring men de flesta elever hade bra arbete under idéfasen och lösningsfasen. Det är inte alltid svaret som är viktigast. Kom ihåg att titta på nästa veckas problem och fundera på hur du skulle kunna lösa den (inte svaret alltså).

Kom ihåg att på måndag när "språket" är inställt har ni sovmorgon istället. De som inte har HKK börjar 9.15 på Blackeberg. De som har HKK har den som vanligt på Södra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar