måndag 18 januari 2016

Veckobrev vecka 3

Hej i den gnistrande vintervita januarikylan.

Under veckan har vi arbetat med

Matte:
Färdighetsträning och teori - att räkna med negativa tal. Vi har gått igenom tallinjen och tittat på negativa och positiva tal, både heltal och decimaltal. Sedan har vi räknat med negativa tal i de 4 räknesätten. De flesta tyckte det var otroligt utmanande och roligt.
Repetitioner inför nationella prov - ord och begrepp inom geometri

åttahörning, sexhörning, femhörning, fyrhörning, parallellogram, rektangel, romb, kvadrat, triangel, cirkel, parallelltrapets, hörn, sida, parallella, bas, höjd, diameter, radie, rät vinkel, trubbig vinkel, spetsig vinkel, likbent triangel, liksidig triangel, rätvinklig triangel. 

Vi har även pratat om vilka kriterier de olika figurerna ska fylla för att vara en särskild figur samt jämfört och räknat area. Här kan du lära dig mer samt repetera på egenhand: Matteboken

Nästa vecka kommer det att vara problemlösning för grupp AB på torsdag och CD på tisdag.
Problemet vi kommer att arbeta med är problem 2. Ni får givetvis titta på problem 1 och 3 också.
Läs problemet, fundera på vilka strategier du vill använda för att lösa problemet.

NO: Vi har börjat med att gå igenom ord och begrepp till det nya kapitlet inom fysik och kemi som heter "Modeller". Det kommer att handla mycket om att beskriva och förklara materiens uppbyggnad.
Abstrakt träd

Bild: Vårt nya område kommer att fokusera på Träd. Hur de ser ut, vad de betyder inom religion, folktro, ekologi, konst, film. Vi tittar på träd och sedan kommer vi att skapa trädbilder med olika tekniker.

Engelska:
Vi fortsätter med högläsning ur Roald Dahls böcker. Denna gång läser jag "Esiot Trot". man kan faktiskt se den på SvtPlay t.o.m 20/1.
Filmen heter "Mr Hoppy".
Eleverna har fått en glosläxa till på fredag.

Svenska:
Vi har avslutat boken om Esmat. "En pojke med tur". En sann berättelse om en pojkes flykt från Afghanistan till Sverige. Nu läser vi gemensamt en bok om en flicka från Afghanistan. "Den osynliga flickan" Eleverna har fått en loggbok där de ska skriva citat och loggar.

Hemliga meddelandet

Läxa i Engelska till den 22/1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar