måndag 11 januari 2016

Brev från rektor om skolval

Till vårdnadshavare med barn i i åk 6 på Blackebergsskolan

Ansök om skola via e-tjänst

inför nästa årskurs

Nu är det dags att välja skola inför nästa läsår. Det gör du under skolvalsperioden mellan den 15 januari och den 15 februari.

E-tjänsten hittar du på www.stockholm.se/skolval.
I e-tjänsten ansöker du om plats på alla kommunala grundskolor och ett antal fristående grundskolor. De fristående skolor som inte är anslutna till e-tjänsten måste du själv kontakta.

För att logga in i skolvalstjänsten krävs e-legitimation. På www.stockholm.se/skolval kan du jämföra grundskolorna sinsemellan och se var de ligger på kartan. Där finns även kontaktinformation och länkar till skolornas webbplatser.

Den som inte kan ansöka via e-tjänst har möjlighet att ladda ner ansökningsblankett från www.stockholm.se/skolval. Det går dessutom att beställa den från Kontaktcenter. Du kan också hämta den på Blackebergsskolans expedition. Blanketten skickas till utbildningsförvaltningen mellan den 15 januari och den 15 februari. Adressen står på blanketten.

Du hittar svar på frågor om skolvalet på www.stockholm.se/skolval. Du kan också ringa eller skicka epost till Kontaktcenter på telefon 08-508 00 508 eller kcskola@stockholm.se för ytterligare information.



_________________________________________________

Henrik Nöbbelin

Rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar