fredag 22 januari 2016

Veckobrev. nr 3


Hej!
Den här veckan har varit fylld av information av olika slag från skolan. Jag hoppas ni har kunnat ta del av det som skickats ut.
Om ni inte känner att ni får tillräcklig information, så hör ni naturligtvis av er till oss genom mejl, t.ex.
Skolarbetet i veckan
Sv: Varje elev har en bok "Den osynliga flickan", som vi gemensamt ska arbeta med.   Eleverna har  ett skrivhäfte som det ska använda som läsjournal och  till att skriva läsloggar i. De är indelade i boksamtalsgrupper. eleverna får själva avgöra om de vill göra alla uppgifter i skolan eller ta hem och arbeta med någon uppgift. Boken får tas hem och läsas, men de måste komma ihåg att ta tillbaka den till skolan igen.
Eng: Eleverna kommer att få glosläxor till fredagar mer kontinuerligt. Även hemliga meddelanden, alltså fonetisk text som de ska tolka till "vanlig" text.
So: Ett nytt arbetsområde har inletts. Det har rubriken "Jämlikt och hållbart". Hur fördelar vi jordens resurser? Varför förändras klimatet?
Ma: Vi arbetar med diagnoser och negativa tal. Problemlösning
No: Vardagskemi

Eftersom vi inte lämnar ut så mycket läxor, utan arbetar intensivt på lektionerna så är det viktigt att varje elev tar ansvar för sitt arbete och om arbetet av olika anledningar inte hinns med under lektionstid, så är det viktigt att eleverna kommer på "öppen dörr". Det är  även möjligt för eleverna att ta hem arbete. Vi välkomnar en ny elev i klassen, Dulguun.
Vi önskar er en trevlig helg!
Maria&Yvonne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar