fredag 6 mars 2015

Vecka 10


Välkomna tillbaks efter lovet.  Hoppas ni alla har haft det bra.
Veckan började lite rörigt då många barn var väldigt trötta.


Just nu råder ett väldigt dåligt språkbruk i hela skolan och även i vår klass. Det är allt från blickar och suckar till fula ord och svordomar. Ett surt ögonkast eller att bli vänd ryggen till eller bli kallad för åsna är lika illa som att bli slagen eller sparkad. Detta måste få ett slut och vi behöver hjälpas åt!!!

Vi kommer skicka hem en röd lapp för påskrift för varje gång vi uppmärksammar dåligt språk/kroppsspråk och vi vill att ni skriver på och skickar tillbaks samt talar med just ert barn om vad ert barn sagt/gjort och att det inte är okej. Parallellt kommer vi att arbeta med detta på lektionerna med samtal och övningar.

Det är så tråkigt för oss att vi måste skriva detta för det är så mycket bra saker som också händer här i skolan som känns som att det kommer i skymundan. Det arbetas otroligt hårt och intensivt. Diskussioner, problemlösning, kunskap, samarbete, hjälpsamhet och kreativitet samt väldigt glada miner är det som vi oftast tycker genomsyrar dagarna. Låt oss fortsätta stärka detta. Skolans ledord " kunskap och glädje" tycker vi att vi kan stå för här i klassen men vi måste tillsammans hjälpas åt så vi även kan stå för "ansvar och trygghet".

Kommande vecka:
På tisdag kommer vi att ha ett litet prov på det vi lärt oss under tekniklektionerna inom området "förvara och bevara"
 På fredag kommer eleverna spela upp sina pjäser, som de gjort på livskunskapen, för varandra.

19/3 Småstjärnorna för familj
20/3 Småstjärnorna för skolan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar