fredag 27 mars 2015

Veckobrev v. 13

Hej!

Denna vecka har bra trots att flera har varit sjuka. Bland annat Maria var hemma måndag och tisdag.

Det är kul att se att klassen har blivit mer medveten om sitt språk och hur de är mot varandra! Vi kommer fortsätta med röda lappar och diplom och vi märker en positiv minskning i utdelandet av röda lappar :).

I svenska har vi på idag haft grammatikprov. Vi har också lyssnat på de som vi önskar vara vårt ansikte uttåt i Retorikmatchen. Alla är så duktiga och det är svårt att välja ut bara tre som ska representera oss. Klicka HÄR för PP argumentation.

I engelska har vi börjat arbeta i grupper för att skriva "Guide to the best of...". Grupperna får själva välja om de vill tipsa om saker i Blackeberg eller i Stockholm. I och med arbetet använder vi IKT för att hitta fakta på internet. Guiderna kommer sedan laddas upp på vår nya engelskablogg. PP till arbetsområdet hittar ni HÄR.

I religion har vi arbetat klart med de tre abrahemitiska religionerna och på lektionen i tisdags gjorde vi venndiagram för att lyfta fram likheter och skillnader mellan kristendom, judendom och islam.

I teknik har vi pratat om akvedukter och slussar bland annat

I bild fortsätter arbetet inom arkitektur. Nu börjar det byggas. Tänk på att ta med återänvändbart material, t ex tomma schampoflaskor, tvålpumpar, äggkartonger.

I matematiken har det visat sig att många fortfarande inte är säkra på att multiplicera vilket försvårar arbetet med att lära sig kort division. Ni MÅSTE träna extra tills ni kan. Träna på multix eller elevspel eller liknande. Tärningsspel är också bra.









Nästa vecka går vi bara fyra dagar i skolan. På fredag den 3/4 är vi lediga eftersom det är långfredag.

V. 15 har vi påsklov så då är det ingen skola.







Önskar er alla en trevlig helg!

Vänliga hälsningar, Linda, Yvonne och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar