fredag 20 mars 2015

Veckobrev vecka 12

Vilken härlig och händelserik vecka!

Först och främst vill vi tacka Noah och hans familj för denna tid och önska lycka till i nya bostaden och nya skolan. Sedan vill vi hälsa Naidelin och hennes familj välkomna till oss i klassen.

Eleverna var väldigt duktiga under småstjärnorna, såväl uppträdanden som publik.

Retorikmatchen är nu i full gång och vi har fått en hälsning från Nassim al Fakir. Nästa vecka kommer vi att få första uppdraget. Eleverna är väldigt taggade. Vilka som ska representera klassen i tävlingen är dock ej klart än.



Norrsken över Stockholm

Rent naturvetenskapligt är det en händelserik vecka. Vi har pratat om Norrsken och Solförmörkelse.








I svenska arbetar eleverna riktigt hårt med grammatik och nästa vecka är det prov. Nivån är hög!

På engelskan arbetar vi med New York och vi ska nästa vecka börja med ICT (Information and Communication Tecnologi) då vi ska göra "guide to the best of...". Prata gärna om detta hemma.

Vi har startat upp ett nytt ämnesövergripande projekt där eleverna  arbetar med att planera ett museibesök. Grupperna A och B kommer att arbeta med detta under en av onsdagslektionerna och grupperna C och D kommer att arbeta med projektet på torsdagar.

Införandet av de röda lapparna som eleverna får då de använt sig av dåligt språk mm har fallit bra ut. Det är inte så många lappar som behöver delas ut längre.
Eleverna är mer medvetna om sitt sätt mot varandra, hur man kan göra och vad man kan säga. Därför kommer vi nu även att dela ut diplom till de elever som varit extra kamratliga och uppfört sig väl under den gångna veckan.

Sångerskan Robyn och KTHs robo
Snart är det en teknikfestival för flickor i Stockholm. Här kan ni läsa en artikel och här går man in och gör anmälan. Detta  ligger utanför skoltid och kräver målsmans engagemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar