torsdag 27 november 2014

Ledighet

Blackebergsskolan informerar om vår policy om ledigheter

På Blackebergsskolan tycker vi att skolan är viktig. Det är anledningen till att vi avslår ledigheter under terminstid för våra elever. Våra elevers föräldrar ber ibland om ledigt för sina barn under skoltid. Klasslärare/mentor har befogenhet att bevilja tre dagar ledigt per år. Längre ledigheter än tre dagar avslås av mig som rektor på skolan. Elever kan inte ta semester från skolan, även om man åtar sig att ta igen det man missat. Arbetet i skolan kräver kontinuitet, uthållighet och samarbete så därför vill vi att både elever och pedagoger är här där det händer. Vi vet att en utlandsresa eller en skidresa kan vara oerhört lärorik för våra elever. Vi vet också att det kan vara svårt och dyrt att förlägga familjens resor till skolloven. Men eleverna har många veckors lov från skolan och när det är termin tycker vi att det är viktigt att de deltar i all skolundervisning.
Det kan finnas extra tungt vägande skäl för att ändå få ledigt. Finns sådana personliga skäl, beskriv dem utförligt på ledighetsansökan så att vi kan göra en bedömning i varje enskilt fall.
Om ni som föräldrar, trots vårt avslag på ledighetsansökan, väljer att låta ert barn vara frånvarande från skolan för t ex en semesterresa, så är det ert val som vårdnadshavare. Vi vidtar alltså inga åtgärder mot dem som ändå tar ledigt men vi visar här tydligt skolans policy för ledigheter.
Vi ser fram mot ett lärorikt år tillsammans med alla barn och föräldrar.

/Henrik Nöbbelin

Rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar