onsdag 4 maj 2016

Vilken underbar majvecka vi har!

Veckan har varit väldigt kort och innehållsrik. Vanliga lektioner har blandats med temaarbete och utelektioner.
Vår VFU-student (lärarkanditat) Ellinor är här. Hon kommer att ha lektioner i bland annat svenska, matte och no, under vårt överinseende.

Ha en skön KristiHimmelsfärdsHelg (ni är lediga torsdag och fredag)   hälsar Maria & Yvonne


Och så kommer det info från ledningen:


Hej alla föräldrar!

Vi har en fantastisk temavecka på skolan! Det händer flera roliga saker, samtidigt. Vi gör också olika undersökningar med eleverna som kommer vara en grund för att uppdatera vår plan mot kränkande behandling och diskriminering. I måndags startade allt med en superhärlig konsert. Dans, skratt och glädje präglade den fina uppstarten av veckan.

Vi har under förra veckan avtackat Lena Fredriksson som nu njuter av sin första vecka som pensionär. Jag tror att alla ni föräldrar har mött Lena på något sätt, antingen vid expeditionen eller i telefon. Lena har jobbat länge på skolan och har dessutom varit elev på skolan. Hennes erfarenhet er av skolan har varit guld värt för mig att som rektor fått ta del av. Att känna till en organisations historia är en viktig del att känna till när vi befinner oss i ständig utveckling. Stort tack till dig Lena för allt du bidragit med till allas vår skolas utveckling!

 
Roliga nyheter!!
Skolan kommer hösten 2017 att renoveras! Det känns fantastiskt kul att berätta om detta. Skolan har fina lokaler som vi vårdar och håller efter. Men nu är det dags för mer genomgripande och rejäla förbättringar. Ventilation kommer bytas ut och stambyte kommer att göras. Vi kommer också att bygga ut matsalen. I samband med detta kommer vi att göra andra förbättringar i skolan som syftar till att eleverna ska få en bättre skola. Jätteroligt!
Under tiden bygget pågår kommer vi behöva vara i andra lokaler. Som det ser ut nu är det en lösning med paviljonger. Paviljongerna är anpassade till undervisning och ofta är det bättre lokaler än de befintliga. Självklart kommer vi återkomma till detta stora, beslutade, projekt.
I tidningarna kan vi läsa om även andra planer som är positiva för oss, nämligen en utbyggnad av skolan. Det finns inga sådana definitiva beslut, när det blir det kommer jag att informera om dessa.

Ha det så bra, vi ses i vårsolen!

/Henrik
Rektor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar