fredag 13 maj 2016

Soliga maj välkommen!

Vilken solig och härlig vecka. En del är piggare av sol och värme, andra trötta av all pollen som far
runt.
Denna vecka har vi bland annat närstuderat eken och aspen inom biologin, gått trygghetsvandring på skolan och haft prov i musik.
Eleverna har klurat i matte och haft treor på besök. Ellinor (vår student) har haft lektionerna i engelska ( skriva informationstexter) och svenska. (Nordiska språk) På Livskunskapen har alla elever gått en trygghetsvandring, för att se på vilka platser eleverna känner sig trygga eller inte.
 Soliga hälsningar
Yvonne, Maria & Ellinor

Nästa vecka
Måndag: lektioner enligt schema
Tisdag: lektioner som vanligt fram till 11.00 då vi tar oss till Spånga IP för idrottsdag. För info läs vidare i bloggen.
Onsdag: Eleverna börjar som vanligt. Lektionerna kommer att brytas vid 9 tiden för den traditionella matchen mellan lärare och år 6. Efter matchen är det lektioner enligt schema.
Torsdag: Samling som vanligt 8.15. Vi kommer att åka till Vällingby på morgonen för att se på skolbio. Efter lunch ska de elever som kommer att börja på Södra Ängby i år 7 gå dit för att träffa blivande klasskamrater och mentorer. Berörda elever har fått brev hem om detta.
Fredag: Enligt schema.




FRIIDROTTSDAG ÅK F-6  BLACKEBERGSSKOLAN 2016
17 MAJ SPÅNGA IP

Eleverna ska ha med följande: Oömma kläder och utomhusskor som passar bra att springa och hoppa i samt vattenflaska.

I tabellen nedan kan ni se vart respektive klass/grupp ska vara under dagen och vilken tid detta sker. Håll tiderna!

Bifogat finns en karta över idrottsplatsen där ni kan se vart alla stationer ligger samt tidtabeller för buss till Spånga Ip.  

All personal såväl lärare som fritids ansvarar för sina respektive årskurser och följer dessa genom hela dagen från samling till lunch.

På varje station ansvarar de vuxna för att exempelvis kratta längdgropen, se till att material inte får fötter, höja sänka ribban i höjdhoppet, starta lopp vid 60 m osv. En kort beskrivning av grenen finns vid respektive station.

Lärare och fritidspersonal i respektive årskurs bestämmer själva vart matsäcken ska ätas. Försök och sprida ut er i årskursena så inte alla äter på samma plats.  

Alla elever ska få uppleva och delta i så många olika grenar som möjligt, lägg därför inte fokus på resultat och prestation utan på en positiv upplevelse!
Ifall elever önskar ta tid på sig själva eller mäta hur långt de hoppat osv kan de självklart få göra det. Det finns både måttband och tidtagarur men inget protokoll förs, varje elev håller reda på sina egna resultat.

Det är absolut förbjudet att beträda gräsmattan (fotbollsplanen) under hela dagen. Skolan har enbart bokat friidrottsaktiviteter och ej fotbollsplanen.  

Ifall man får några minuter över mellan de olika aktiviteterna kan man använda den stora asfalterade bandyplanen till att köra olika kullekar osv.

Önskar alla en trevlig dag och en fartfylld, rolig och upplevelserik vistelse på idrottsplatsen!

Emanuel Proestos, Idrottslärare Blackebergsskolan

Emanuel.proestos@stockholm.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar