fredag 11 september 2015

veckobrev 37

Hej!
Ännu en vecka till ända. Skönt ändå att solen värmer oss även i september.

I veckan har vi fortsatt vårt arbete med argumentation på engelska. Snart dags för redovisning, vilket sker på lite olika sätt beroende på.

I svenska ska arbetet med faktatexterna också avslutas och helst vara klart nästa vecka.
Eleverna har fått en läxa i svenska; ordförståelse. Orden skall kunna stavas och förklaras. Orden är tagna från SO-boken, Vasatiden. Läxan är till måndag 21/9. Ni finner orden till höger i länkskafferiet.

Arbetet om Vasatiden fortskrider och det är snart dags att skriva faktatexter. Patrik har pratat om pp'n och bedömningskriterierna för arbetet.

I onsdags hade vi vikarie för Maria som var ledig.
Självklart visar man sina bästa sidor för vem det än är som är i klassen. Det behöver fler träna på.
De flesta visade just sina goda sidor, som de oftast gör :)

I matematik har vi repeterat de fyra räknesätten genom det som kallas rutinuppgifter och alla blir medvetna om vad just en själv behöver träna på. Vi har även arbetat med problemlösning. Underbart att se och höra engagemanget. Vi kommer att fortsätta att ha problemlösning vid ett lektionstillfälle per vecka.
I NO arbetar vi med fysik och kemi. I måndags kom äntligen våra nya, fina böcker. Vi har läst, diskuterat och repeterat våra kunskaper. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med arbetsområdet; Astronomi.

bild/tekniken arbetade vi vidare med perspektiv samt konstruktion av kvadrater och teknik att färgläggning och skuggning. Eleverna arbetar så mycket de hinner och får sedan ta hem och slutföra. Några behöver ta tillbaka och visa. Härligt och se deras stolta miner. Njut av deras alster!

använda färgpennor för

Påminnelser:
Är en borta från lektioner behöver en prata med sina klasskamrater för att ta reda på vad en missat och sedan är det upp till en själv att inhämta/utföra dessa uppgifter efter lektionstid.

Dagarna är långa, någon frukt eller annat behövs.

På torsdag och fredag kommer grupp 1 och 2 utföra experiment. Då behöver elever med långt hår ha tofs. Alla elever behöver ha en tröja eller skjorta i bomull att dra på sig som "labbrock",



Datum att komma ihåg:
16/9 Skoljogg
17/9 Skolan stänger 16.00 pga APT för personalen
22/9 Blackebergsskolans dag


Schemaändring för grupp 6cd
Fr.o.m 18/9 slutar gruppen 14:55
Detta beror på att den gruppen fått för lite svenska enligt den  garanterade undervisningstiden. Nytt schema kommer att läggas upp för gruppen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar