torsdag 3 september 2015

Veckobrev 36.

Hej!
Tack till er föräldrar som hade möjlighet att närvara vid föräldramötet. Protokollet kommer ni alla att kunna läsa på bloggen.
På föräldramötet efterfrågades scheman. Dessa kommer att läggas upp på bloggen.
I svenska arbetar vi just nu med genren, beskrivande texter, faktatexter. Eleverna ska komma på ett faktaämne som intresserar dem. Skriva frågor de vill ha svar på och sammanställa en korrekt skriven faktatext. när de sedan skriver faktatexter i andra ämnen som SO, så kan de grunderna. Gäller även när de så småningom skriver labbrapporter i No-ämnen. Grunderna lärs ut på lektionerna i svenska för att föras vidare i andra ämnen.
Engelskalektionerna handlar just nu om att tala. Describe and guess. Eleverna ska på engelska förklara ett ord och de andra ska komma på vad det är som beskrivs. Det är ett bra sätt att bli bekväm med att prata först med en kamrat, sedan i liten grupp och till sist inför klassen. Detta är inledningen till "speakers corner", argumentation på engelska.
Till vår glädje undervisar Patrik i SO, som just nu handlar om Vasatiden.
I No har eleverna börjat planera olika laborationer, och vi har varit inne på NoK hemsida och tränat på olika begrepp.  Samma hemsida vi visade på föräldramötet.
I Språkstudion tränar eleverna på just, språk.
I matte har vi arbetat med ALP-diagnoser (analys av läsförståelse i problemlösning), färdighetsträning.
Bild och teknik handlar om perspektiv.
 Vi har pratat om tekniska uppfinningar under Vasatiden, boktryckarkonsten och upptäckten av perspektiv bl.a.


Trevlig helg!
Maria & Yvonne





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar