fredag 27 november 2015

Veckobrev vecka 48

Hoodies från textilslöjden
November börjar lida mot sitt slut och advent väntar runt hörnet.
Elevernas noveller är snart klara. De ska lämnas in senast den 2 december. 
Alla arbetsuppgifter i olika ämnen ska också vara inlämnade 2 december inför betygssättningen.


Vi har börjat med "kemi i köket". Förkunskaper är inhämtade och nästa vecka ska vi mäta pH-värdet på olika vardagsämnen för att se om de är syror eller baser. Dels kommer vi att mäta med hjälp av rödkålssaft som indikator dels med indikatorpapper. Bildresultat för ph skala



Vi arbetare vidare med området "Eld" en vecka till innan förhör. Det är bra att träna på ord och begrepp som har med området att göra eftersom då kan en resonera bättre i sina texter.




I so pågår det just nu geografi och arbete kring vulkaner och hur de uppstår.

På tekniken pratade vi om energi och om hur kugghjulet spelar roll för den tekniska utvecklingen, hur rörelser kan förflyttas och omvandlas till energi, hur vågkraft fungerar och en massa annat. Det är skön att ha tillgång till internet och smartboarden så att det enkelt går att visa hur en blåsbälg ser ut, en kvarnsten eller en vågkraftpark.

Finalen på retorikmatchen kommer att sändas på TV på tisdag kväll, Barnkanalen. På fredag kommer hela skolan att samlas för att lyssna på våra elevers redogörelser för hur arbetet med retorik gått till. Finalen kommer att visas för skolan.

Eleverna vill gärna göra en klassresa tillsammans samt ha en klassfest. Då behövs ni föräldrar till att organisera. Prata med varandra. Dessvärre har inte vi någon maillista som vi kan dela ut. 

Nu följer ett par olika länkar. Klicka så orden så kommer du vidare.
I matte har vi arbetat med regler och  formler Svårt men roligt tyckte många.
Här kommer veckans hemliga meddelande på engelska. Ska vara utklurat tills på fredag. 
Nästa veckas matteproblem som vi ska arbeta med på måndag/tisdag. Läs igenom och fundera på HUR du tänker lösa uppgiften (inte svaret) "Idéfasen".
Fortsätt med färdighetsträning i matte.

Trevlig helg och glad första Advent
önskar Maria och Yvonne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar