fredag 6 november 2015

Veckobrev 45

Hej!


Vilken avslutning på Retorikmatchen!
Vi kom inte hem med guldmikrofonen, men väl med stoltheten av att vara näst bästa år 6 i hela Sverige på att argumentera och debattera! Av 2000 anmälda elever i Sverige är det vi som arbetade oss till finalen.  Klassen är den första i Blackebergsskolans historia som deltagit i en ämnestävling, dessutom på nationell nivå. Vi är pionjärer  Nu banar vi väg för andra klasser på skolan. Jag hoppas att var och en av er föräldrar har talat om för ert barn vilken fantastisk bedrift de har utfört. Var stolta! Det är vi!




I engelska denna vecka har Ferry (lärare år 4) vikarierat för mig när vi var på SVT och spelade in finalen. Han läste u "Fantastic Mr Fox", och arbetade med workbook. I dag (fredag) har eleverna utfört tester i engelska. Ett program som heter Kartläggaren.  Kartläggaren är ett program som eleverna utför på dator och är självrättande. Där får också eleverna veta vad de behöver träna mer på och det ger oss lärare en bild på vad vi behöver fokusera mer på bl.a. Ämnena som testas är, matte, svenska och engelska. Gå gärna in på Kartläggaren .se och få mer information om testen.




I svenska fortsätter vi läsa "Jag är Zlatan", och arbetar parallellt med läromedlet Zick-Zack.
Vi har boksamtal och har börjat med kortskrivning. Det innebär att eleverna efter att ha läst, skriver ner ord som de inte riktigt förstått, meningar som är intressanta, sammanhang där man kan känna igen sig. Vi delar med oss av kunskap och samtalar kring texten.




I So har de flesta blivit klar med sin affisch om flyktingar. De har fått redovisa, och gett varandra respons på affischen, genom att titta på kunskapskraven och jämfört det med sina arbeten. då har de också fått syn på om allt är med eller inte enligt de kunskapskrav som gäller för arbetet.
V.47 startar vi med den muntliga  delen i Nationella proven.




I No har eleverna arbetat med elektricitet. De har testat hur olika kopplingar tänder lampor.
I matten har de bl.a. arbetat med decimaltecken. Även i matte har eleverna utfört Kartläggaren.


Modersmål i spanska utgår 17/11




Ha en god helg!
Maria&Yvonne





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar