fredag 9 oktober 2015

veckobrev v.41

Hej!


Vi får väl ändå börja med att berätta att vi nu är i FINAL!! i Retorikmatchen år 2015.
Ni har väl sett första programmet och kommer att följa klassen i programmen framöver!
Ni som inte kan se programmet när det sänds på tisd. 19:25 i Barnkanalen, har möjlighet att se det ändå på Ur.se. Programmet sänds också på radio. P4 11:03, lördagar.
tisdag kommer ett Tv-team från Svt och oss igen. De vill se hur vi arbetar med retorik och de tävlingsbidrag vi lämnat till tävlingen.
Vi får ännu inte gå ut med hur långt vi kommit, så vi ber er att inte avslöja något om hur framgångsrika vi varit hittills.

Ja, vad har vi gjort mer denna framgångsrika vecka, jo en hel del.
Vi kommer gemensamt att läsa "Jag är Zlatan". Varje elev kommer att ha ett eget exemplar. Tanken är att utifrån den boken arbeta med grammatik, läsförståelse, genrer ,m.m.

 I engelska fortsätter jag läsa ur Roald Dahls bok "The Twits". Vi har avslutat "Speakers corner."
Vi kommer att arbeta en del med textboken och arbetsboken en hel del med att repetera grammatik.

Vi kommer att arbeta med området "Energi i vatten och vind" på tekniken under några veckor framöver. I veckan startade vi upp med att samtala kring varför vi uppfinner saker och hur vissa vardagsföremål har förändrats utifrån behov.

På labbtimmarna har eleverna gjort experiment denna vecka. De är otroligt duktig på labbsäkerhet och att arbeta systematiskt samt att samarbeta och samtala med ämnesspecifika ord.

Inom matematiken har vi bl a fortsatt att räkna med bråk samt att skriva tabeller för att hålla ordning på givna värden.

Nästa vecka

På måndag avslutar vi området "Astronomi" inom NO med ett prov. Hoppas alla har läst igen arbetesboken och texterna samt repeterat för sig själv allt vi lärt oss under arbetsperioden.

På måndag, sista lektionen, kommer rektorn att bjuda hela klassen på glass för att gratulera klassen till framgångarna i Retorikmatchen.

På onsdag kommer alla elever att presentera sina museebesöksplaneringar som vi arbetade med under år 5. De ska kort argumentera för att vi ska välja just deras planering. Därefter ska vi rösta vilken planering som vinner. Vinnarna måste sedan gå till rektorn med sina argument för att äska pengar till museebesöket. Riktigt spännande ska det bli.

Slutligen vill vi önska Zeb lycka till då han och hans familj åker tillbaka till Thailand för en period.
Samtidigt vill vi hälsa Alaa och hans familj välkomna till klassen.

Hoppas ni alla får en skön och trevlig helg.
Yvonne och Maria

1 kommentar:

  1. Mikael (Felicias pappa)15 oktober 2015 kl. 15:48

    Fantastiskt med framgångarna i retorikmatchen , ni är verkligen jätteduktiga allihopa !

    SvaraRadera