fredag 2 oktober 2015

veckobrev 39

Hej!


I veckan som gått har vi skickat in ännu ett par bidrag till Retorikmatchen. Det var nästan på håret att vi hann. Ni missade väl inte första avsnittet i tisdags. Det går att se på Ur.se. Vi var inte med i första avsnittet, men det är verkligen värt att se för alla är så duktiga, och eftersom vi gick vidare så...det säger det en del om hur duktig vår klass är.
I svenska har det mest handlat om talen, och också om att skriva färdigt sin faktatext.
I engelska fortsätter jag (Yvonne) att läsa ur Roald Dahls bok "The Twits", och arbetar med blandade stenciler där eleverna bl.a får träna på att förstå instruktioner, Ibland arbetar de i par och ibland på egen hand.
Texterna i So flyter på och blir med hjälp av respons bättre och bättre. På fredag ( i dag), ska texterna vara klara.

NO: Under veckan har vi arbetat klart med uppgifterna i arbetsboken - kapitlet Astronomi. På måndag 5/10 kommer vi att repetera det vi lärt oss samt titta på några filmklipp utifrån elevernas frågor. Måndagen den 12 oktober kommer vi att ha prov på arbetsområdet. De som inte arbetat klart behöver göra detta på egen hand. Det går utmärkt att fotografera texterna i läroboken för att läsa hemma, samt att ta hem arbetsboken för att träna.
Det går även bra att träna på denna sida: http://www.nok.se/Laromedel/F-9/Grundskola-4-6/Fysik/

I matematiken har vi arbetat med bråk av olika slag. Eleverna var väldigt duktiga.

Hoppas ni hade en trevlig eftermiddag på Blackebergsskolans dag. Roligt att det var så fint väder.

Nu har vi haft alla våra inbokade utvecklingssamtal. Det har verkligen varit givande att träffa er. Ni som inte haft än kommer att få en ny tid inom det snaraste.

Ha en riktigt trevlig helg.
Vänligen
Maria och Yvonne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar