fredag 8 maj 2015

Veckobrev vecka 19

Hej på er alla!
Vilken galet snabb vecka!

Vi har gått vidare i Retorikmatchen!! Nästa tillfälle är det inspelning i Radiohuset och då åker Jesper, Lovisa, Tuva och Yvonne dit. Talet som vi kom vidare med kan ni lyssna på, på skolans hemsida.

Vi har tagit "power walks" dagligen. Några av våra fantastiska elever i år 5 har kört "Röris" på scenen på några kortraster. Fler och fler av skolans elever har deltagit.

Föräldralediga Patrik kom på besök med charmiga Gusten.

Vi har haft SO prov. Tyvärr så var det en del som inte var pålästa.

Vi har pratat hälsa och ohälsa samt missbruk av olika slag. Eleverna har läst fakta om tobak, alkohol och droger samt arbetat med arbetsblad. Vilka fantastiska argument för att inte börja med missbruk. På tisdag har vi prov på detta. Eleverna har fått ta hem provet och faktablad  för att kunna plugga på.

Idrottsdagen var solig och härlig. Eleverna var supergulliga och peppande mot varandra.

Fredagens avslut på hälsoveckan var glatt och dansant ute på skolgården.
Sedan gick vi in och åt glass för att fira att vi gått vidare i Retorikmatchen, skolans ledning bjöd på jordgubbar mm.

Vi har  arbetat en hel del med grammatik i en period. Nästa vecka börjar vi med att skriva narrativa, berättande texter, blandat med övningar inom retorik. Den 22 maj är det omprov i sv.grammatik.


12 maj åker elever från biblioteksrådet på en studiedag till Stadsbiblioteket. 

På måndag den 11 är det prov/omprov i teknik (praktisk).

Nästa vecka är en kort vecka. Eleverna går i skola måndag, tisdag och onsdag. På torsdag är skolan helt stängd. På fredag är Klubben öppen för de elever som anmält sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar