onsdag 13 maj 2015

Veckobrev v. 20

Hej!

Den här veckan har gått snabbt! Eleverna kommer i fortsättningen få hjälpa till att skriva blogginläggen. Denna veckans gästbloggare är Olivia, Gustavo, Robin och Aymen.

I svenska har vi gjort olika stenciler där vi tränat på subjekt och predikat.

I matte har vi jobbat med museum-projektet där vi planerar ett studiebesök till ett museum. Vi ska berätta vad vi ska göra efter besöket och vilka kunskaper vi får från besöket så att nästa års femmor vet vad de ska göra. Vi gör en egen pedagogisk planering.

Vi har haft prov i NO om droger. Vi har bland annat lärt oss att nikotin är ett beroendeframkallande nervgift och vad som händer när en dricker alkohol.


Om du vill läsa mer om droger och varför det inte är bra för dig, kan du gå in på https://www.droginformation.nu/

I SO har vi börjat arbeta med familj och vänner. Begrepp som vi har tagit upp är familj, flockdjur, vårdnad, skilsmässa, gift och borgerligt.

I engelskan har vi börjat med Peek of the Week. Klicka HÄR om ni vill se en powerpoint om Dr. Seuss.

I bilden börjar vi bli klara med våra byggnader. Det är roligt att bygga och måla. Rektor Henrik var nere och blev imponerad av kreativiteten som flödade!

Grupp C och D har fått nya regler som ska tas hem, diskuteras och skrivas under.

Vi har börjat med fotbollsturnering på första rasten. Lag 1-8 har spelat match denna veckan. Nästa vecka kommer 9-12 spela. Det är de som vill som är med i turneringen.




Sist men inte minst har vi lite information från Blackebergsskolans föräldraförening som ni kommer åt om ni klickar HÄR!

Ha en trevlig helg!

/Linda, Yvonne, Maria, Olivia, Aymen, Robin och Gustavo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar