fredag 24 oktober 2014

Veckobrev v.43

Hej alla elever och föräldrar

Ännu en vecka har passerat förbi i en rasande fart. Eleverna har under veckan som gått arbetat med Blodet och hjärtat i No. I matematik har vi arbetat med statistik och bråk samt gjort en diagnos. Utifrån resultatet på diagnoserna kan vi pedagoger tydligt se vilka som varit aktiva och fokuserade under genomgångarna. I svenska har de fortsatt med sitt arbete med en "läsande klass" samt börjat göra DLS prov som bla testar deras ord- och läsförståelse. Under So lektionerna har vi arbetat vidare med arbetet om medeltiden och under engelsklektionerna har vi avslutat kapitlet om London.

Nu när hösten på allvar kommit med klassiskt höstväder är det väldigt påtagligt att flera av eleverna inte är klädda så att de kan vara ute på rast utan att frysa etc. Fler av eleverna från klassen försöker gömma sig inomhus vilket får konsekvenser av att vi pedagoger i åk 5 samt andra pedagoger får fösa ut och leta upp elever istället för att förbereda nästkommande lektioner, eller ta ut egen rast.
En annan sak vi börjat märka är att många elever börjat ta med sig godis till skolan. Detta medför osämja mellan eleverna, att vi pedagoger behöver ordna upp konflikter samt att det är direkt ohälsosamt att äta godis dagligen. Det är även att frångå skolans regler.

Vi vill önska ert ett riktigt skönt höslov
samt tipsa er om att många museer i Stockholm har roliga utställningar nu
under lovet.

Maria, Patrik, Yvonne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar