fredag 26 september 2014

Veckobrev v. 39

Hej!

Nu har hösten kommit. Kallt och regnigt har det varit. Eleverna har arbetat riktigt, riktigt bra och rutiner börjar sätta sig.

Dessvärre behöver vi komma med några tråkiga påminnelser till er föräldrar/ vårdnadshavare:
1.     Kläder
Många barn fryser och tycker det är tråkigt att gå ut på rast och det förstår vi. Det är inte roligt att bli blöt och att frysa. Därför måste alla elever ha riktiga regnkläder och varma kläder. Det är totalt 50 minuter om dagen som barnen är ute. Ska man kunna springa runt och leka, spela fotboll eller hoppa rep är tunna jeans, en tygjacka och ett paraply inte lämplig klädsel vilket är det vi sett under veckan på många barn.

2.     Hygien
En annan sak som kommit upp i veckan är att det luktar illa i klassrummet. Hjälp era barn att komma ihåg att duscha, använda oparfymerad deodorant samt att byta kläder oftare. Pubertetstiden innebär en förändring för barnen!

3.     Kondition
Eleverna gjorde konditionstest på idrotten nu i veckan. Mer än hälften blev underkända. Prata hemma om vad ni kan göra för just ditt barn och ditt barns kondition och om vikten av att ta hand om sin kropp genom rörelse, sömn och mat.
Kom ihåg!
·        Inneskor
·        Tjejernas vaccination blir den 3 november klockan 13.00

·        Titta in på bloggen för läxor och veckobrev med mera

Trevlig helg och så syns vi nästa vecka på utvecklingssamtalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar