fredag 11 december 2015




Hej!

En intensiv vecka är slut och jullovet börjar hägra.
Alla elever har fått veta vilka betyg de kommer att få och det är härligt att se hur medvetna de är om sina kunskaper. De är alla väldigt intresserade av att veta hur de ska höja sina betyg, vilka kunskaper de måste utveckla.

Klicka här för alternativPå kemilabben i veckan har vi i två grupper laborerat med pH-indikatorn rödkål och sorterat olika ämnen utifrån hur sura eller basiska de är. I tredje gruppen har vi laborerat med reaktioner och undersökt vilket ämne som är bästa katalysatorn och som får reaktionen att bli kraftigare. Eleverna är så duktiga med att hålla labb-säkerhet och de blir bättre och bättre på att skriva labbrapporter med frågeställning, hypotes, utförande, material och analys.

I matematik fortsatte vi färdighetsträningen med de fyra räknesätten, nu med bråk och decimaltal. Många tycker det är svårt. Det går bra att repetera och att träna här: matteboken

På bilden har eleverna gjort väldigt fina symmetriska och stilistiska granar. Otrolig kreativitet och idérikedom.

I svenska arbetar vi med zickzack-böckerna där vi arbetar med området mot alla odds - att lyckas trots att livet inte varit så lätt.

I engelska håller vi på med ett häfte med läsförståelse och ordkunskap.  Häftet ska vara inlämnat på fredag den 18/12.

Jordens förändring och resurser lär vi oss mer om på SO-lektionerna.

Under veckan har vi firat Nobeldagen med vår egen Novelldag.
Många bra bidrag var inlämnade och kommittén hade ett roligt men svårt arbete med att utse årets pristagare. Vi skickar ett stort grattis till alla som fick diplom och pris och ett extra stort grattis till Pixy som vann första pris.

Veckan avslutades med stämningsfullt luciatåg med många söta tomtenissar.

Nästa vecka arbetar vi på som vanligt.
På onsdag eftermiddag firar vi vår finalplats med glass.
På fredag är det lektioner på förmiddagen och sedan lunch. Klockan 13 har hela skolan gemensam avslutning i ljushallen därefter börjar Klubben eller  jullovet.

Jag (Maria) kommer inte att vara med på fredagen så jag kommer att julkrama barnen redan på torsdag.

Trevlig helg önskar
Yvonne och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar