fredag 17 april 2015

Veckobrev v. 16

Hej!

Vi hoppas att ni alla har haft en skön ledighet. Nu börjar vi sista passet innan sommarlovet.

Denna veckan har vi varit på Stadsteatern och kollat på teatern Ronja Rövardotter. Det är verkligen en fröjd att åka iväg med eleverna. Underbar eftermiddag.




I SO är vi snart klara med arbetet om världsreligionerna och nästa vecka kommer vi ha releasefest på onsdagens lektion där vi presenterar den färdiga tidningen. Vi kommer även att lägga upp artiklarna på bloggen för er som vill läsa.

I engelskan fortsätter vi med "Guide to the best of...".

I svenskan har vi spelat in vårt bidrag till Retorikmatchen och skickat in den till uttagningen.
Nu har vi även fått ett svar om vi kommer med eller inte...VI KOM MED!!!!!!

"Grattis! Ni är en av 20 klasser som gått vidare i retorikmatchen 2015. Bra jobbat Blackebergsskolan, 5A." Tobias Bohlin. Ur

Vi fortsätter arbeta med satsdelar samt repeterar ordklasser.
Begrepp: subjekt, predikat, objekt, huvudsats, bisats, konjunktioner.

I teknik bör nu alla vara klara med kapitlet "Bygga & Bo". Om man behöver, får man arbeta på öppen dörr eller läxhjälp. På torsdag respektive fredag kommer grupperna att ha ett teoretiskt prov och veckan efter ett praktiskt prov.

Vi läser högt ur en bok som heter "fröken Europa". Eleverna är väldigt intresserade och vet mycket om Europa samt ställer bra frågor. Idag var det om Sovjetunionen och Ryssland

Denna vecka och knappt 2 veckor framöver har vi vår VFU-student Emma här. Hon har lektioner i matematik och i svenska denna praktik. Det går väldigt bra.

Vecka 19 kommer hela skolan att ha tema "Hälsa". Under hälsoveckan kommer vi att börja varje dag med en "power walk". På torsdagen kommer det att vara idrottsdag. Därtill kommer vi att stoppa in olika aktiviteter utifrån klassens ideer.

Trevlig Helg önskar vi alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar